Voskovaný pytlík "Velký pečivák" 34x32 L

Kód: 803/BAR 803/ZIM 803/CHL Zvolte variantu
Značka: Vobrousek
399 Kč / ks
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Znovupoužitelný voskovaný sáček na pečivo a potraviny. Ideální pro milovníky pečiva. Udrží pečivo déle čerstvé (prodlouží životnost o 3-5 dní oproti normálu)

 

 

Detailní informace

Duben měsíc dopravy

Detailní popis produktu

Velký pečivák je ručně vyráběný voskovaný sáček v České Republice z českého panenského včelího vosku100% bavlněného plátna s OEKO-TEX certifikací. Použitý vosk je nejvíce jakostní vosk, který lze u nás pořídit a má vlastní certifikaci. Dále se k výrobě používá jojobový olej a stromová pryskyřice.
 
 
Do rozměru 34x32 cm bez problému zabalíte různé typy chlebů včetně kulatých (cca do průměru 30 cm). Pojme rovněž chleba z domácí pekárny, nebo 8 rohlíků.
 
 
  • přilnavé vlastnosti, pro uchování čerstvosti pečiva je obzvláště důležité okraj pečlivě uzavřít
  • disponuje optimální propustností vzduchu, takže je to super kompromis mezi látkovou utěrkou a obyčejným igelitovým pytlíkem (oproti obyčejné utěrce redukuje přísun vzduchu, tudíž nedochází k rychlému vysychání a oproti igelitovému sáčku je však trošičku propustný, takže pečivo neplesniví)
  • redukuje zápach a nepřejímá pachy
  • je omyvatelný
  • působí přirozeně antibakteriálně
  • vhodný na opakované použití - zas a znova - při správné péči vydrží voskované vaky opravdu dlouho 
  • navíc má jednoduché použití - vytvarujete ho dle potřeby a potom stiskem ruky zafixujte do výsledného tvaru
 
 
  
Používat jej můžete skoro na vše – nevhodný je pouze na balení čerstvého masa, ryb a vysoce kyselých potravin - např. rozkrojený citrón může díky vysoké koncentraci vitamínu C poškodit vrstvu včelího vosku.
 
Je třeba brát v potaz, že hlavní složkou voskovaných ubrousků je včelí vosk, který se ve vyšších teplotách roztaví. Proto s ním nezakrývejte horké potraviny, nevystavujte ho na dlouhou dobu přímému slunečnímu záření apod.
 
Při balení potravin s vysokou barevnou pigmentací (červená řepa, paprika) je možné, že se ubrousek zbarví. Na funkci to však nemá žádný vliv.
 
 

Rozdíl mezi voskovaným sáčkem a voskovaným ubrouskem?  

Materiálově není žádný. Rozdíl je pouze tvarový - sáček je ze 3 stran sešitý. Není univerzální odpověď, co je lepší. Oboje má svoje. Hlavní výhoda povoskovaných vaků je ještě jednodušší používání a možnost uchovávat opravdu hodně pomoučněné pečivo.  Mouka snižuje lepivost našich plátýnek a tím pak dochází k menšímu utemování pečiva. U pečiváku mouka na pečivo nevadí. Naopak standardní Vobrousky nabízejí širší využití (tzn. i mimo pečivový sektor). Rovněž jsou o něco málo jednodušší na omývání.
 

Údržba:

Po použití voskovaný sáček opláchněte ve studené či vlažné vodě. Pokud je více znečištěný, můžete jej omýt houbičkou za použití šetrného prostředku na nádobí. Poté nechte volně oschnout.
 
 

Obnova:

Při častém používání bude časem lehce “ošuntělý“. Nemusíte být smutní, že se s ním musíte rozloučit. Stačí jej vložit mezi dva archy pečícího papíru + 1srch pečícího papíru vložte dovnitř sáčku (aby nedošlo ke slepení stran sáčku) a přežehlit na vysoký stupeň. Jakmile se vosk roztaví, sejměte  svrchní díl pečícího papíru, uchopte voskovaný sáček za cípy a chvilku s ním ve vzduchu mávejte. Jakmile vosk lehce vychladne, položte jej na čistý pečící papír a upravte případné nedostatky rukou.
Uvidíte, že se rány zacelí a bude zase fešák.
 
V případě větších oděrek voskované vrstvy, kdy toto uvedené ošetření vašeho voskovaného produktu již není dostačující, máme v nabídce také opravný vosk na ubrousky a pytlíky "Mudr. Vobrousek", který obsahuje originální recepturu s českým panenským včelím voskem, jojobovým olejem a pryskyřici a je dodáván s podrobným návodem.
 
 
 
Pokud se stane, že v sáčku zapomenete zabalenou potravinu a ta po čase zplesniví, i zde je jednoduchý postup, jak sáček vyčistit. 
Následující postup byl otestován v laboratořích na VŠCHT.
  1. omyjte sáček vlažnou vodou se saponátem a nechte oschnout
  2. vložte suchý sáček mezi 2 archy pečícího papíru + 1 arch pečícího papíru vložte také dovnitř vaku
  3. přežehlujte na vysoký stupeň cca 3 minuty
  4. sloupněte vrchní vrstvu pečícího papíru
  5. opatrně uchopte sáček za cípy a nechte na vzduchu volně uschnout
  6. jakmile je vosk opět vpitý do látky, máte hotovo

     

 

Jedná se o ruční práci, navíc s přírodními materiály, a jednotlivé kousky se mohou od sebe lehce lišit. To se nejvíce projevuje na barevnosti vosku – občas včelky opylují to, jindy zas ono… Vždy však voskované sáčky projdou pečlivou kontrolou a vy si můžete být jisti, že obdržíte funkčního pomocníka do domácnosti.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Voskované ubrousky a sáčky
Rozměry:: 34 x 32 cm
Materiál:: 100% bavlněné plátno, panenský včelí vosk, jojobový olej, stromová pryskyřice
Balení:: 1 ks